Αρθρογραφία

Λογοκρισία στα ελληνικά ΜΜΕ

Print Friendly, PDF & Email

(μια εμπειρία της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη)

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου έλαβα ένα τηλεφώνημα, από την δημοσιογράφο του καναλιού Action 24 κυρία Σοφία Ροδοπούλου, που με προσκαλούσε να μιλήσω για την ελληνική οικονομία την επομένη, 2/12 και ώρα 18.30. Δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόσκληση και ετοίμασα αυτά που, κατά την κρίση μου, ήταν τα σπουδαιότερα και νεότερα θέματα για μια τηλεοπτική συζήτηση σχετικά με την ελληνική οικονομία. Την επομένη, και περίπου 2 ώρες πριν την καθωρισμένη, μου τηλεφώνησε και πάλι η κυρία Ροδοπούλου, για να με ρωτήσει τι προτίθεμαι να πω, αλλά και για να μου πεί ότι θα έχουμε 10′ για τη συζήτηση. Λίγο περίεργο, αλήθεια το τηλεφώνημα, αλλά δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα.
Και, λοιπόν, μόλις άρχισα να μιλά για το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν θα είχαν περάσει ούτε 2-3′ με έκοψαν, η κυρία Ροδοπούλου με μία ακόμη δημοσιογράφο, σε κατάσταση που μου φάνηκε πανικού, και χωρίς να έχω καν ολοκληρώσει τη φράση μου, έσπευσαν να μου πουν…… ευχαριστώ!!!!! Ανέμενα κάποια εξήγηση, από το κανάλι, που δεν ήρθε……Αλλά, και σε μήνυμά μου προς την κυρία Ροδοπούλου, με το οποίο της ζητώ να μάθω τι συνέβη που να εξηγεί αυτή την τόσο απρεπή συμπεριφορά του καναλιού απέναντί μου, δεν έλαβα απάντηση!!!!!!!
Και ήρθε αυτόματα στο μυαλό μου, αυτό που λένε οι Γάλλοι σε ανάλογες περιπτώσεις αχαρακτήριστης αγένειας: “έχουν την εντύπωση ότι όλα τους επιτρέπονται”!!!!!! Πέρα ,όμως από την προσωπική μου αυτή περιπέτεια, το πρόβλημα, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά προσωπικό είναι. Πρόκειται, αντιθέτως, για μια γενικότερη συσκότιση της πραγματικότητας, που εκτελείταιμε συγκεκριμένες προδιαγραφές παρουσίασης όλων των δραματικών πλευρών της ελληνικής κατάστασης, με μανδύα ωραιοποίησης!!!! Είναι πολύ απλό: αν έχει κάποιος διαφορετική γνώμη από το ότι “όλα πάνε περίφημα στον τόπο μας”, και αν γίνει κάποιο λάθος και βγεί στον αέρα, αποστομώνεται χωρίς δισταγμό. Διότι οι πολίτες πρέπει να ακούν ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! Ότι οι Τούρκοι κάνουν απλώς περιπάτους στα νερά μας!!! Ότι η ΕΕ είναι μαζί μας-δίπλα μας, και έτοιμη να … μαλώσει τους Τούρκους. Ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας σώσει, και μέσα στο 2021 δεν θα ξέρουμε πως να συμμαζέψουμε την οικονομία από το τρέξιμο της ανάπτυξης! Ότι αυτά που επίσημα λέει ο Ομπάμα στα απομνημονεύματά του, ότι δηλαδή η Ελλάδα καταστράφηκε για να σωθούν οι ευρωπαικές τράπεζες, πρέπει με κάθε τρόπο να αποσιωπηθούν, κ.ο.κ.
Επειδή αυτή η συνεχής, και με όλα τα μέσα διαστροφή της πραγματικότητας είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, αυτήν ακριβώς την περίοδο, σε αυτήν ακριβώς τη χώρα, αποφασίσαμε στην ΤΙΜΗΣΤΟ 21 να κάνουμε ένα συνέδριο. Θα έχουμε εξαίρετους ομιλητές, και όχι μόνο, αλλά και πατριώτες. Και θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε (κάτι πολύ δύσκολο) , εξαιτίας τίνων συμπλεγμάτων, τα τελευταία κυρίως χρόνια, έχουμε καταλήξει να έχουμε εθνική ανεξαρτησία μηδενικού βαθμού.
Πιστεύουμε, ότι πέρα από χορούς και πανηγύρια, που οπωσδήποτε αποκλείονται τώρα με τον ιό, οι δικές μας προσπάθειες διερεύνησης αυτού του καταλυτικής σπουδαιότητας προβλήματος, αποτελεί τον σωστότερο και σοβαρότερο τρόπο εορτασμού της Επανάστασης του 1821. Διότι, επιπλέον, η προβολή του προβλήματος στον αέρα, ελπίζεται ότι θα ανοίξει κάποια μονοπάτια επίλυσής του.

You might be interested in …

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για το έργο σας !! Καλή συνέχεια και εύχομαι να κάνετε πολλές, πάρα πολλές εκδηλώσεις σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Οι εθελοντές ξέρω ότι είναι πάρα πολλοί. Αναμένουμε οδηγίες.

  2. Μπράβο σας. Θεωρώ ότι δεν θα είναι άλλο ένα πανηγύρι από ανθέλληνες και εθνομηδενιστές. Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στην προσπάθεια αυτή είτε ως εθελοντής είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω την οργάνωση ΤΙΜΗΣΤΟ21. Εν αναμονή της ενεργοποίησης μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *