Αρθρογραφία

Η COSMOTE ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
Ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας θα δώσει τη μάχη;
Αρχικά, να πούμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας και σ’ όλες τις κοπελιές και τα παλληκάρια του, για ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.
Επισημαίνουμε, όμως, μία παγίδα που τους έχει στήσει το κατεστημένο και την οποία πρέπει να ακυρώσουν, ΑΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΊΣ με τα πατριωτικά νοήματα που εκφράζουν με την παρουσία και τις εκδηλώσεις τους.
Αναφερόμαστε στον τίτλο του δραματοποιημένου ντοκυμαντέρ της cosmote history, που γράφει: ¨Η γέννηση ενός έθνους/κράτους”.
Με αυτές τις πέντε λέξεις, ο ύπουλος εθνομηδενισμός, θέλει να παραπλανήσει (για ακόμη μία φορά) τον ανυποψίαστο Έλληνα και να του βάλει στο μυαλό ότι ΕΘΝΟΣ και ΚΡΑΤΟΣ είναι ένα και το αυτό, ενώ δεν είναι. Εντελώς άλλη είναι η έννοια του έθνους και άλλη η ἐννοια του κράτους.
Θέλει έτσι, να υποβάλει στο λαϊκό υποσυνείδητο ότι το Ελληνικό έθνος, δημιουργήθηκε με την επιτυχία της επανάστασης του 1821, ενώ το Ελληνικό έθνος έχει συνέχεια πολλών χιλιάδων χρόνων πριν από αυτήν.
Αυτή τη συνέχεια θέλουν οι εθνομηδενιστές ιστορικοί (που έχουν βρεί στέγη στην Επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου) να κόψουν, για να υπερασπισθούν την άποψη τους, ότι αυτοί που κατοικούσαν στον χώρο που σήμερα λέγεται Ελλάδα, δεν ήταν Έλληνες, αλλά άνθρωποι διαφόρων φυλών, κυρίως σλαβικών, κατά τον ανθέλληνα Φαλμεράϊερ.
Εμείς, οι Έλληνες, δεν πρέπει να αφήνουμε τον υφέρποντα εθνομηδενισμό να δηλητηριάζει και να θολώνει τη σκέψη μας.
Η Επανάσταση του 1821 γέννησε ΚΡΑΤΟΣ. Το Ελληνικό ΕΘΝΟΣ προϋπήρχε και ήταν αυτό που έκανε την επανάσταση.
Έτσι, ο σωστός τίτλος του ντοκυμαντέρ της cosmote history, πρέπει να γίνει: “Η γέννηση του Ελληνικού κράτους, από το Ελληνικό έθνος῾.
Στον Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας, δίδεται μία εξαιρετική ευκαιρία να δείξει ότι δεν περιέχει μόνον εικόνα, αλλά και ουσία πατριωτισμού.
Θα πρέπει να απαιτήσει αμέσως από την Cosmote, την αλλαγή του τίτλου του ντοκυμαντέρ, απαγορεύοντας (ως παράγων του έργου) την προβολή του ντοκυμαντέρ αν δεν προβεί στην αλλαγή του παραπειστικού και ύπουλου τίτλου του.
Έτσι θα τιμήσει και τις φορεσιές που αναβιώνουν την ιστορία μας στα κορμιά των μελών του. Αλλιώς ……

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *