Αρθρογραφία

Συνέντευξη τύπου, ΕΣΗΕΑ, 2/7/20

Print Friendly, PDF & Email

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Επιτροπή “ΤΙΜΗ ΣΤΟ ‘21”, την οποία συγκρότησαν προσωπικότητες, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Η συνέντευξη δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ, εν Αθήναις, στις 2.7.2020. Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης. Την βασική εισήγηση έκανε η πρύτανις κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη. Τοποθετήθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας: Ο καθηγητής Μελέτης Μελετόπουλος, ο πολιτικός ακτιβιστής Όθων Ιακωβίδης, η νομικός Αριάδνη Νούκα, ο Κώστας Πλαπούτας (εκ των απογόνων του 1821), και η καθηγήτρια κ. Μαρία Μαντουβάλου.

You might be interested in …

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ Σ. ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ ΕΜΠ , ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ MSCE ( TRANSPORT) UNIV /TY OF CONNECTICUT λέει:

    ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΕΛΗΒΑΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ , ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ – ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΙΚΗ , ΑΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ , ΚΛΠ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ 367 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΛΗΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ . ΑΦΗΝΩ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ – ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο CLOGG , O BEATON H O MAZOWER ( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ COLUMBIA , ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ). ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Π.Χ. , O CHRIS WOODHOUSE ( O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ , ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ , MODERN GREECE A SHORT HISTORY KΛΠ. ) Ο ROBIN LANE FOX , O ΣΥΝΤ/ΧΗΣ ΤΟΥ SOE NICHOLAS HAMMOND ( ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΦΙΛΙΠΠΟΣ) ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥ ΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΟΡΔΟΝ Η Ο ΦΙΝΛΕΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ . ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝ ΑΥΤΗ ΑΝΗΚΕ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗΣ ΕΛΙΤ ? Η ΜΗ
    ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΜΟΥΗΛ ΧΑΟΥ , ΠΟΥ ΝΕΑΡΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ? Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΦΕΛΛΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ H ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ( ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ , ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗ ΤΟΥ ΗARVARD ERN. BADIAN , ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΙΜΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ) ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΟΛΥ . ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΩΝ , Ο ΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ Η ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *