Αρθρογραφία

Νατσιός για την εισβολή αναρχικών στην παρουσίαση του βιβλίου της Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Print Friendly, PDF & Email

Δημοσιεύτηκε στο Newsbreak στις 11.12.2023

 

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε απόψε «μια χούφτα αναρχικών», καθώς παρακρατικοί εισέβαλαν στην παλιά αίθουσα τελετών της φιλοσοφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσίαση του βιβλίου της μεγάλης ακαδημαϊκού Μαρίας Νεγρεπόντη–Δελιβάνη, με τίτλο «Η Ελλάδα που ματώνει».

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συμμετείχε και ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, ειχε ενημερωθεί από την αντιτρομοκρατική για ενδεχόμενο περιστατικό, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τους παρακρατικούς.

Το συμβάν καταδίκασε με ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νίκης, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «δεν μου προκαλούν εντύπωση οι κόκκινοι φασίστες. Εντύπωση μου προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους».

«Ο κυβερνητικός φασισμός έχει και αριστερό χέρι.

Μια χούφτα αναρχικών αποφάσισε απόψε να επιβάλει τον φασισμό και τη φίμωση της ελευθερίας σκέψης, εντός πανεπιστημιακού χώρου, σε μία εκδήλωση πολιτισμού. Με συνθήματα κατά της ΝΙΚΗΣ, αλλά και με προσωπικές απειλές κατά της ζωής και της υπόληψής μου, αντιεξουσιαστές μπήκαν ανενόχλητοι στην παλαιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, με κουκούλες και οπλισμένοι με φονικά αντικείμενα.

Δεν μου προκαλούν εντύπωση οι κόκκινοι φασίστες. Εντύπωση μου προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους· φαίνεται όμως ξέχασε τα ωραία λόγια, όταν η ΝΙΚΗ μπήκε στη Βουλή.

Να σημειώσω ότι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» υβρίζουν εμένα και τη ΝΙΚΗ με τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, κάποια μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα αργυρὠνητα παπαγαλάκια στις βραδινές τους τηλεοπτικές συκοφαντίες. Η στοχοποίηση συνιστά και ηθική αυτουργία.

“Για την Ελλάδα που Ματώνει” είναι ο τίτλος του βιβλίου της κ. Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρώην πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (και μάλιστα της πρώτης Ελληνίδας πρυτάνεως), το οποίο θα τιμούσαμε σήμερα με ανοιχτό διάλογο – δηλαδή με την υψηλότερη κατάκτηση του πολιτισμού και της ελευθερίας του λόγου. Θα μιλούσαμε για την υποτέλεια ως κυρίαρχο πρόβλημα της πατρίδας μας. Ενοχλήθηκαν όλοι, “αντιεξουσιαστές” και κυβέρνηση παρέα, που φαίνεται είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας – στην πλευρά της υποτέλειας, της ξενοδουλείας και της αναξιοπρέπειας.

Είναι όνειδος για την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό της Δημοκρατίας, να φιμώνεται η ελευθερία του λόγου και μάλιστα σε πανεπιστημιακή αίθουσα», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος της Νίκης.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *