Αρθρογραφία

O Kυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος θεωρεί παρελθόν τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Print Friendly, PDF & Email

Κοινοποιώ συνέντευξη του κ. Άκη Σκέρτσου, κυβερνητικού εκπροσώπου. Θεωρώ απαραίτητο να ακουστούν από κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα,οι ξεκάθαρες οπωσδήποτε απόψεις του, που αναφέρονται στο παρελθόν και στο (ανύπαρκτο) μέλλον αυτού του τόπου. Και θεωρώ απαραίτητο να τοποθετηθεί απέναντι σε αυτές κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας.

Η ολιγόλεπτη αυτή τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί δίνει άμεσες, όσο και εξίσου πολύτιμες έμμεσες απαντήσεις, σχετικά με το σύνολο των αδιεξόδων, που ταλανίζουν την πατρίδα μας. Το ξεκάθαρο (όσο και εκπληκτικό από πλήθος πλευρών) γενικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι απόψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Άκη Σκέρτσου είναι ότι “δεν πρέπει να μας απασχολεί το παρελθόν, γιατί έτσι χάνουμε το μέλλον”! Δηλαδή, συνοπτικά “ερχόμαστε από το πουθενά, και οδεύουμε προς το χάος”.

Εξυπακούεται, ότι έτσι ανοίγει ένας δραματικός προβληματισμός, που όφειλε να μας απασχολήσει εδώ και καιρό, και που αποκαλύπτει, ανάμεσα και σε πολλά άλλα, τρομακτικούς σκελετούς σε ξεχασμένα ντουλάπια. Εξηγείται, έτσι, το πως και το γιατί υπογράφηκαν από όλες τις μεταμνημονιακές κυβερνήσεις τα εγκληματικού περιεχομένου μνημόνια. Αυτά τα μνημόνια, που καταδικάζουν την Ελλάδα σε εξαφάνιση, αλλά και αυτά που διαφωτίζουν το πως και το γιατί το μέγα θέμα των γερμανικών χρεών, που μπορεί να αγγίζει συνολικά το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, και που εμφανώς θα ήταν σε θέση να σώσει την χώρα, προσεγγίζεται δειλά, διστακτικά, με ευγενικά χαμόγελα και σχεδόν με συγνώμες από τους εκάστοτε αρμοδίους, κάθε φορά που συναντώνται με αξιωματούχους Γερμανούς. Έχουμε, ακόμη, και τις απαντήσεις, χάρη στη συνέντευξη αυτή του κ. Άκη Σκέρτσου, του γιατί υποκύπτουμε ως λαός και ως Έθνος, σε άκρως υποτιμητικες συμπεριφορές, δηλαδή “επειδή χρωστάμε”. Εξαιτίας, ακριβώς, των χρεών μας εκλαμβάνουμε ως αναπόφευκτη τη μοίρα μας να εφαρμόζουμε πειθήνια καταστρεπτικά προγράμματα, που μας εξαθλιώνουν, και που συστηματικά φτωχοποιούν και αποδεκατίζουν το λαό.

Πόση απελπισία, πόσο βαθιά περισυλλογή, αλλά και πόση εθνική ντροπή εμπεριέχει αυτή η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Άκη Σκέρτσου; Ακούστε την! Ξανακούστε την! Και ας αντιδράσουμε, επιτέλους, όπως μπορεί ο καθένας μας. Το “Γιαβόλ” του κ. Γιώργου Χαρβαλιά, που προφανώς αποπέμφθηκε από τον κ. Άκη Σκέρτσο, ξεκαθαρίζει και το παρελθόν μας, αλλά και το τι απαιτείται για να έχουμε μέλλον.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη

 

Δείτε εδώ το διαφωτιστικό βίντεο του κ. Χαρβαλιά για τις Άγνωστες αλήθειες για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *