Αρθρογραφία

Το μέγα ατόπημα του Άκη Σκέρτσου ισοδυναμεί με άφεση αμαρτιών της Γερμανίας

Print Friendly, PDF & Email

 Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη  – Δημοσιεύτηκε στο Newsbreak 13.05.2023

 

Οργισμένος και στα κάγκελα ο ελληνικός λαός, όπως περιγράφει την κατάσταση η «δημοκρατία», δυσκολεύεται  να πιστέψει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος τόλμησε, με τις ντροπιαστικές του δηλώσεις, να προσβάλλει συλλήβδην, το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας, την ιστορία της,  και τα θαυμαστά επιτεύγματά της, σε όλους τους τομείς, που θεμελίωσαν τον δυτικό  κόσμο.

Και να ποδοπατήσει έτσι στη συνέχεια, με ασύγγνωστη όντως βαρβαρότητα, τα απαράγραπτα, αδιαπραγμάτευτα και ιερά δικαιώματα των τραγικών θυμάτων των Ναζί. Αυτά, που μεταφέρονται, από γενιά σε γενιά, προσδοκώντας δικαίωση. Κατά ευτυχή συγκυρία, κυκλοφόρησε πρόσφατα, και ήδη σε τρίτη έκδοση, το επίκαιρο και άκρως διαφωτιστικό, για τα χρέη της Γερμανίας,  βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Χαρβαλιά, για το οποίο ωστόσο δεν ήθελε τίποτε να γνωρίζει ο κ. Σκέρτσος.

Ο περί ου κυβερνητικός εκπρόσωπος τόλμησε, έτσι, να  «χαρίσει» στη Γερμανία, το σύνολο των υπέρογκων χρεών της προς τη χώρα μας, που αντιπροσωπεύει το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις για την ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας μας, τα δεκάδες καμένα  χωριά με τους τραγικούς τους κατοίκους, τις ανείπωτες γερμανικές φρικαλεότητες, αλλά και το σύνολο των, ανυπολόγιστης αξίας, αρχαιοτήτων, που ληστεύτηκε από τους  Ναζί.

Ερωτάται, λοιπόν, ποιος  του έδωσε το δικαίωμα να χειρίζεται με τόση ανευθυνότητα  την τεράστια αυτή (και πάντοτε σε αναμονή) εθνική μας περιουσία, και τελικά να την προσκομίζει ως λάφυρο στα πόδια της Γερμανίας;  Θα πρέπει εδώ να υπογραμμιστεί ότι το μέγα αυτό ατόπημα του κ. Άκη Σκέρτσου ισοδυναμεί με άφεση αμαρτιών της Γερμανίας, καταργώντας έτσι εθνικούς αγώνες δεκαετιών, αλλά και το ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, τον Απρίλιο του 2019.

Αλλά και πέρα όλων αυτών,  η επιστροφή των γερμανικών χρεών που, κατά ορισμένους υπολογισμούς, ανέρχονται σε ποσό που κινείται γύρω στο τρισεκατομμύριο, μπορεί να σώσει την Ελλάδα από τον κατήφορο  της εξαφάνισης της. Διότι, δυστυχώς,  δεν υπάρχει το μέλλον που οραματίζεται ο κ. Άκης Σκέρτσος,  αν η χώρα  μας εξακολουθήσει  να λειτουργεί στα πλοκάμια μιας  καταστρεπτικά υποτελούς  πολιτικής.

Τις  φαντασιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την Ελλάδα  τις ακυρώνει, εξάλλου, το  οξύτατο δημογραφικό μας πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπιστεί (άκουσον, άκουσον) χάρη στην  ενσωμάτωση μεταναστών.  Ακόμη, δεν είναι ορατό το ελληνικό μέλλον του κ. Σκέρτσου, αν οι εκάστοτε κρατούντες  εξακολουθήσουν να ενθουσιάζονται με τις δήθεν επενδύσεις που, φευ, προέρχονται από το αλύπητο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας,  ή και  από «επενδύσεις» τύπου ανεμογεννητριών και  ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Περί της  ανύπαρκτης  αυτής ανάπτυξής μας είδε χθες το φως της δημοσιότητας  άρθρο-κόλαφος της  έγκριτης γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Άραγε, όμως, πρόκειται πράγματι, για ατόπημα; Δεδομένου ότι ο κ. Άκης Σκέρτσος ουδόλως εκφράζει προσωπικές, αλλά  κυβερνητικές απόψεις. Και, δεδομένου ότι ο κ.Άκης Σκέρτσος παραμένει ακλόνητος στη θέση του, σε πείσμα του σάλου αντιδράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *