Αρθρογραφία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1821

Βιβλίο για '21
Print Friendly, PDF & Email

Στην προσπάθεια της ΤΙΜΗ στο 21 να αφήσει πίσω της διαχρονικά όπλα εναντίον του εθνομηδενισμού, αλλά και να εμπλουτίσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821, με κάποιες πρωτότυπες πλευρές, καλεί τους ιστορικούς υποστηρικτές της σε συγγραφή μελέτης, που:
*να αναφέρεται σε άγνωστες ή ανεπαρκώς γνωστές πλευρές της Επανάστασης του 1821
*να μην έχει δημοσιευθεί
*να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη
*να μην υπερβαίνει τις 10 σελίδες Α4 και γράμματα Times New Roman των 12
*να αποσταλούν το αργότερο στο timisto21@gmail.com ως τις 5 Μαρτίου 2021.
Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη, θα οριστεί επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τις μελέτες που θα υποβληθούν και οι καλύτερες από αυτές θα δημοσιευθούν.
Για την πρώτη καλύτερη μελέτη θα δοθεί χρηματικό βραβείο 1200Ε και για τη δεύτερη 1000Ε από το Ίδρυμα Δελιβάνη. Τα αποτελέσματα και τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα επιδοθούν στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, στην οποία και θα διαβαστούν οι δύο βραβευμένες μελέτες.
Το δεύτερο αυτό βιβλίο, από την ΤΙΜΗ στο 21, έρχεται να συμπληρώσει τα πατριωτικά μηνύματα του πρώτου, που θα είναι στα χέρια σας, σε ελάχιστο χρόνο από σήμερα.

You might be interested in …

2 Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ! ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΩΝ. ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΕΞΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΣΜΑ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ, ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Σ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ Σ’ ΕΝΑΝ “ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ” ΤΟΥ ΑΛΝΤΟΥΣ ΧΑΞΛΕΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΣΒΗΝΕΙ…. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΠΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *