Αρθρογραφία

Έτσι στήνεται διεθνώς η τουρκική προπαγάνδα

Print Friendly, PDF & Email

Τώρα η Θράκη;

Ενόσω η Ελλάδα περνάει «ήρεμο καλοκαίρι»-ο Ερντογάν επεκτείνει τα δεινά εναντίον μας.

Ερντογάν: Η Ελλάδα υπονομεύει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης

TRT Francais-27.07.2022

(μετάφραση-σχόλιο από Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη)

“Η Ελλάδα υπονόμευσε πρόσφατα σκόπιμα τις διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, ιδίως τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Η Ελλάδα υπονομεύει τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης (AA)

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους εξέδωσε την Κυριακή βιντεοσκοπημένο μήνυμα με αφορμή την 99η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Σημείωσε ότι η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης είναι ένα από τα ιδρυτικά έγγραφα της Τουρκικής Δημοκρατίας.

“Με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, χαράχτηκαν τα χερσαία σύνορά μας, καταργήθηκαν οι συνθηκολόγηση, κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και επιβεβαιώθηκε το μη στρατιωτικό καθεστώς των ελληνικών νησιών κοντά στις ακτές μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τόνισε ότι η Τουρκία παρακολούθησε σχολαστικά την εφαρμογή της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης στα 99 χρόνια από την υπογραφή της.

“Ωστόσο, πρόσφατα, οι όροι που προβλέπονται στη συνθήκη, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας, αγνοούνται ή μειώνονται σκόπιμα, ιδίως από την Ελλάδα”, πρόσθεσε. Αυτή η κατάσταση, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας και την αρχή της πίστης στη συνθήκη, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας. Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης και ηρεμίας στην περιοχή και για την προστασία των δικαιωμάτων του αγαπημένου μας έθνους”.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *